Galeasen Jutta

Galeasen ”Jutta” af Christianshavn

Galeasen "Jutta"
Galeasen Guldfeldt agter med dækshus
Fordæk med bovspryd
Skibet dokket i Svendborg
God dæksplads med dækshus til 10 personer
Nedgang til salon med plads til 10
Dækshus indvendigt
Salon med siddeplads til 10 personer
Pantry / køkken
Siddeplads i salon /soveplads
2 kahytter med soveplads
Dækket set fra dækshus forkant
Agter er der siddepladser til mange
Dækshus med navigationsudstyr
Dieselmotor 135 hk til fremdrift

Opkaldt efter Grevinde Jutta af Rosenborg, Præsident for Sømandsforeningen af 1856 og Prinsesse Maries Hjem for gamle sømænd og sømandsenker som overtog skibet i 2017. Galeasen indgår i projektet ”Hjælp til Selvhjælp” for unge.


Sømandsforeningen af 1856 har mere en 300 medlemmer fordelt over hele landet – alle medlemmer er over 40 år og har sejlet mindst 12 års på dækket.


Galeasen blev oprindelig kravelbygget som en hajkutter i eg på eg i 1927 på Karstensens og Henriksens værft i Skagen. Ombygget til Galease i 70erne og har som M/S Vesterby sejlet løsladelsesture for unge frem til 90erne. Siden ombygget til privat lystyacht med dækshus og ny aptering.

 

Galeasen er indrettet med en stor og rummelig salon og fuldt udstyret Pantry/køkken. WC/bruse rum. Fra salonen er der adgang til 2 rummelige sovekahytter der ligger i forlængelse af hinanden. Der er10 faste sovepladser.


Længde 16 m + 4 m bovspryd, bredde 4,5 m, dybgang 2 m, vægt 45 tons, rumfang registreret 19.80 bruttoregister tons


Hvis du ønsker at bidrage til projektet eller har spørgsmål hertil, kan kontakt omkring skibet kan ske på følgende mail-adresse : galeasen.jutta@gmail.com

Copyright @ All Rights Reserved