Prinsesse Maries Hjem

Prinsesse Maries hjem.

 

Prinsesse Maries Hjem for gamle sømænd og sømænds enker på Christianshavn er opført i to afdelinger. Den gamle afdeling som består af en fem etagers bygning med 58 lejligheder er opført i 1874, mens den nye afdeling er opført som en tilbygning til den gamle del i 1921 består af 23 lejligheder.


 

Ejendommen er placeret på en af mest atraktive grunde på Christianshavn, på to sider omgivet af kanaler.

Fra begyndelsen i 1874 har hjemmet fra at være et ordinært Sømandshjem, ændret sig så det i dag fremtræder som et almindeligt boligkompleks. Hjemmet bebos udelukkende af gamle sømænd og sømænds enker i henhold til fundatsen for Fonden for Sømandsboliger.


Tiderne skifter, og kravene til boligers indretning ændrer sig. I 1995 påbegyndte Fonden for Sømandsboliger en modernisering af ejendommen. Mellem 1995 og 1999 er den gamle del forsynet med et nyt tag af fransk naturskifer, ejendommens tårn er ført tilbage til sit oprindelige udseende og der er installeret badeværelser i alle lejligheder i den nye del.

 I samarbejde med Københavns Boligkommission blev samtlige lejligheder forsynet med bad- og toilet, de brandfarlige korridorer sammenlagt med lejligheder, enkelte af de små lejligheder blev slået sammen til større, der blev indrettes et stort fællesrum og to gæsteværelser som kan benyttes af ejendommens beboere. Efter byfornyelsen indeholder ejendommen nu 80 moderne lejligheder.

I 2008-2009 blev taget skiftet på den nye del af ejendommen med velvillig støtte fra flere fonde. I samme omgang blev to taglejligheder opført.